Carmen Gomes bezingt de blues - Mix van jazz, blues, soul en funk in de Keyserin

  Nieuws
Carmen Gomes en haar Inc. maken er een fraaie mix van. (Foto: aangeleverd)
Carmen Gomes en haar Inc. maken er een fraaie mix van. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MIDDENBEEMSTER - Zondag 21 oktober is het ‘Lazy Sunday Afternoon’ in de Keyserin in Middenbeemster. Niet te verwarren met het popnummer ‘Lazy Sunday Afternoon’ van The Small Faces. Het wordt deze middag genieten van muziek met een perfecte mix van jazz, blues, soul en funk. Het optreden van Carmen Gomes Inc. begint om 15.30 uur.
De formatie bestaat uit vier muzikanten die op zoek zijn naar de balans tussen individuele expressie en harmonieus samenspel. Of ze nu jazz, blues, soulful of met funk invloeden spelen, het kwartet ontdekte lang geleden dat die kleine variaties zorgen dat muziek nooit gaat vervelen. Een optreden van Carmen Gomes Inc. is een verkenning in muziek. Op de 21e brengen ze het programma Carmen Gomes Sings the Blues. Hierbij speelt de uit 1958 daterende lp Belafonte Sings the Blues de hoofdrol.

Favoriete lp's

Belafonte Sings the Blues was een van Gomes' favoriete langspeelplaten uit de omvangrijke platencollectie van haar ouders. "Zelf had ik een 60 minuten casette bandje met songs van mijn favoriete Sings the Blues albums erop van Belafonte, Nina Simone, Ray Charles, Memphis Slim en Muddy Waters. De tape is uiteindelijk versleten maar mijn liefde voor bluesmuziek is gebleven."
Remake

Uiteindelijk was het Harry van Dalen, eigenaar van High End winkel Rhapsody, die het idee opperde om een remake te maken van het album Belafonte sings the Blues. Hij was van mening dat Carmen Gomes Inc. met Folker Tettero op gitaar, Bert Kamsteeg op drums en Peter Bjørnild op bas, dé band was om de uitdaging aan te gaan de sfeer en de sound van dit klassieke album te herinterpreteren anno nu. Zo werd ‘Carmen Gomes Sings The Blues’ een feit.
Persoonlijk en oprecht

Om zo dicht mogelijk bij de essentie te blijven, schreef bassist Peter Bjørnild eenvoudige arrangementen en vroeg de muzikanten vanuit het hart te spelen. Zo kreeg Hallelujah, I just love him so van Ray Charles meer ruimte en werd een verwijzing naar Manish boy verwerkt in het intro van Billie Holiday’s God bless the child. Frank Sinatra’s ode aan het gebroken hart One for my babe kreeg een dynamische impuls als een golf die je overspoeld. De nummers van Gomes zijn persoonlijk en oprecht, uitdagend en meeslepend en zitten vol passie en energie.
Kaarten voor het optreden op zondag 21 oktober kosten € 12,50 en zijn te bestellen via info@wiewatwaarop49.nl Of telefonisch op 06 54667049.
De Keyserin is gevestigd aan de Middenweg 148 in Middenbeemster. Meer informatie over het programma van ‘De Keyserin Organiseert’ is te vinden op de facebook pagina.

Meer berichten