`Podium` heel trots op komst Mary Gauthier

  Nieuws
Mary Gauthier treedt op met Michele Gazich en Jaimee Harris. (Foto: aangeleverd)
Mary Gauthier treedt op met Michele Gazich en Jaimee Harris. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

GROOTSCHERMER - Mary Gauthier is een grote naam in de muziekwereld en het is dan ook heel bijzonder dat Podium onder de Toren haar naar Grootschermer haalt. Voor de voorstelling van vrijdag 19 oktober om 20.15 uur zijn nog slechts enkele kaarten verkrijgbaar via de website www.podiumonderdetoren.nl.

Mary Gauthier is een legendarische Americana-zangeres, die woont in Nashville. In de VS wordt ze gezien als een van de grootste singer-songwriters. Bob Dylan en Tom Waits zijn fan van haar aangrijpende, rauwe liederen over eenzaamheid, angst, drank en drugs. Als kind werd Mary Gauthier te vondeling gelegd. Ze zwierf als tiener over straat. Jarenlang kampte ze met verslavingen, maar ze wist af te kicken. Pas toen ze liedjes ging schrijven op haar 35e, viel alles op zijn plek. Niet zo gek dus dat ze zich verwant voelt met de buitenstaander.
Voor haar nieuwe cd Rifles & Rosary Beads werkte ze samen met oorlogsveteranen. Ze schreef gedurende vijf jaar meer dan vijftig songs met de soldaten. Mary wordt in de dorpskerk van Grootschermer vergezeld door violiste Michele Gazich en gitarist/zangeres Jaimee Harris. Podium onder de Toren is gevestigd aan Zuideinde 5 in Grootschermer.

Meer berichten