'K4 marathon was genieten'

  Nieuws
De K4 marathon door de Eilandspolder. (Foto: aangeleverd)
De K4 marathon door de Eilandspolder. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DE RIJP - Zaterdag vond de 33e editie van de K4 marathon plaats, een kanowedstrijd in vierpersoonsboten vanuit De Rijp en omgeving. De wedstrijd werd door Kano Vereniging Argonauten verzorgd. Voor de deelnemers uit heel Nederland en ook Duitsland, Zwitserland en Groot-Brittannië was dit genieten mede dankzij het prachtige weer.
De Argonauten zelf waren ruimschoots vertegenwoordigd bij de aspiranten. En zij lieten zich ook van hun beste kant laten zien op vertrouwd terrein. De boot met Björn Cramer, Stef Konijn, Luke Andrews en Sipko Metselaar kwam als eerste over de eindstreep en hiermee grepen zij gelijk een Nederlandse titel op de 5 kilometer. Het werd hen nog flink moeilijk gemaakt door een boot met vier Duitse meisjes die weliswaar in een andere categorie vaarden, maar zeer goed opgewassen bleken te zijn tegen de Nederlanders. Een bronzen medaille ging naar drie andere Argonauten: Simon van Hilvoorde, Oliver Andrews en Kiran Mars die samen met Steve Ahlfeld van Kv Viking ook een mooie tijd neerzetten.
De dames senioren voeren veertien kilometer vanaf Fort Spijkerboor richting Schermerhorn en terug. Hier kwam de Argonaut Selma Konijn als eerste over de finish samen met Jitta van der Laan, Femke van der Laan en Wies Siffels.
De heren senioren mochten 27 kilometer varen, inclusief een rondje Mijzenpolder. De Nederlandse vedetten, Bram Brandjes, Pier Siersma, Jouke Witteveen en Barry Hazenoot legden het af tegen een boot met vier Zwitsers die in een tijd van 1:44:47 over de finish kwam.

Meer berichten