Afscheidsconcert Carel Kraayenhof Ensemble in Grote Kerk - Jubileumtournee stopt na bijna dertig jaar voorstelling

Nieuws
30 jaar muziek met het Carel Kraayenhof Ensemble, voorheen Sexteto Canyengue. (Foto: aangeleverd)
30 jaar muziek met het Carel Kraayenhof Ensemble, voorheen Sexteto Canyengue. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

SCHERMERHORN - Wie bandoneonspeler Carel Kraayenhof nog een keer aan het werk wil zien met zijn voltallige sextet, zal moeten opschieten. Want als de jubileumtournee van bijna dertig voorstellingen door het hele land in november voorbij is, valt na dertig jaar definitief het doek voor het Carel Kraayenhof Ensemble. Te weinig werk en te hoge kosten dwingen Kraayenhof om zonder zijn vaste groep verder te gaan. Zaterdag 3 november is de laatste kans het Carel Kraaijenhof ensemble te horen en te zien spelen in de Grote Kerk in Schermerhorn.
Het Carel Kraayenhof Ensemble heeft zich gespecialiseerd in het Argentijnse tango-repertoire en de lichtklassieke muziek, gecomponeerd door onder anderen Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal, maar maakt ook graag uitstapjes naar andere wereldmuziekgenres en filmmuziek. Met Pugliese en Piazzolla komt het hechte en rotsvaste sextet weer thuis in de vertrouwde en geliefde wereld van de Argentijnse tango.


Van grote waarde

Sexteto Canyengue, de groep die bandoneonist en componist Carel Kraayenhof oprichtte toen hij 30 werd, bestaat dit jaar 30 jaar. De band heet inmiddels Carel Kraayenhof Ensemble. 30! is 30 jaar prachtige muziek en wereldverhalen. Van Adiós Nonino; de traan van Maxima naar Osvaldo Pugliese in Buenos Aires, van oude tangomelodieën naar nieuwe en bestaande composities van Carel, waaronder Clavel Rojo, gelardeerd met 30 jaar verhalen. Over de reizen van Carel: van Broadway tot Havana en van Moskou tot Beijing. Over zijn ontmoetingen met Ennio Morricone, Dalai Lama en Sting. En natuurlijk over zijn geliefde bandoneon, die van zo'n grote waarde is in Argentinië dat de straatkinderen namaakbandoneons maken van wijndozen.

Over de tango

Over de tango worden twee belangrijke dingen gezegd: hij komt omhoog uit de modder en hij vertelt het leven in drie minuten. Op de klei in de Beemster componeert Kraayenhofzijn muziek, zo uit de modder. Rauwe en indringende klanken vloeien samen in een wereld van melodieuze muziek. In vogelvlucht neemt Kraayenhof het gezelschap tijdens het concert mee over de hele wereld: van Gabriel’s Oboe van Morricone en Fields of Gold van Sting naar Carels composities met Ierse, Cubaanse, Chinese en Argentijnse invloeden.
Kaarten kosten 20 euro (per persooninclusief koffie en thee) en de Grote Kerk Schermerhorn is open vanaf 19.00 uur. Het concert begint om 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.carelkraayenhof.nl/carel-kraayenhof/jubileum-en-afscheid/
De Grote Kerk Schermerhorn is gelegen aan Oosteinde 2 in Schermerhorn.