Programma De Groene Zwaan van start

  Nieuws
Ekaterina Levental in actie. (Foto: De Groene Zwaan)
Ekaterina Levental in actie. (Foto: De Groene Zwaan) (rodi.nl)

DE RIJP - Het programma van De Groene Zwaan gaat, ondanks het feit dat de restauratie nog in volle gang is, weer beginnen. Woordvoerder Marga Poel: "Roeach verzorgt in samenwerking met De Groene Zwaan woensdagavond 31 oktober een filmavond. En 27 oktober speelt Ekaterina Levental de voorstelling 'De Weg.
De film Les Choristes uit 1948 (regie Christophe Barratier) vertelt het verhaal van Clément Mathieu (Gérard Jugnot), een werkloze muziekleraar, die een baan krijgt als ambtenaar in een tuchtschool voor minderjarige jongeren. Hij is geschokt door de harde dagelijkse routine van de school en vooral door het extreme en grotendeels nutteloze beleid van directeur Rachin (François Berléand). Mathieu besluit de kinderen op het rechte spoor te brengen door hen kennis te laten maken met de kracht en magie van muziek. Hij leidt hen op tot een prachtig jongenskoor. Les Choristes was een internationaal succes en werd genomineerd voor 2 Oscars en 8 Césars. Aanvang 20.00 uur en de toegang is gratis.

Voorstelling De Weg

Op 27 oktober speelt Ekaterina Levental de voorstelling 'De Weg' - het is het aangrijpende verhaal over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Muziek illustreert in dit soloconcert de emotionele kant van de vlucht. Een veelbewogen weg naar de toekomst. 'De Weg' is een eigen verhaal, dat tegelijkertijd zeer herkenbaar is voor de toeschouwer. De zaal gaat zaterdagavond om 20.15 uur open en de aanvang is 21.00 uur. De entree is 10 euro en kaarten zijn te bestellen via de website: www.degroenezwaan.nl.
De Groene Zwaan bevindt zich aan Rechtestraat 12 in De Rijp.

Meer berichten