Flora- en Faunacursus

  Nieuws
Martin uit Middenbeemster is eindelijk boswachter. (Foto: Natuurinstituut)
Martin uit Middenbeemster is eindelijk boswachter. (Foto: Natuurinstituut) (rodi.nl)

MIDDENBEEMSTER - Martin uit Middenbeemster heeft twee jaar geleden een nieuwe kans gegrepen. Hij volgde cursussen over flora en fauna, schreef daarna open sollicitatiebrieven naar natuurbeheerders én met succes. Na twintig jaar als kraanmachinist gewerkt te hebben volgt Martin zijn hartenwens en is hij toch boswachter. Fijn werken in het groen is altijd waar Martin als kind over heeft gedroomd.

Ook bijscholing voor actieve vrijwilligers in het groen is mogelijk met een Flora- en Faunacursus bij het Natuurinstituut. Wie meer wil weten én begrijpen over hoe de natuur in elkaar zit en er ook iets over wil vertellen, kan dinsdagavond 6 november om 19.30 uur naar de vrijblijvende introductieavond over de opleiding tot natuurgids komen. Daarvoor kunnen belangstellenden zich gratis aanmelden via: www.natuurgidsen.nl.
Veel actieve vrijwilligers volgen jaarlijks de cursus. Ook studenten biologie en ecologie die meer veldkennis willen krijgen, bezoeken deze. De cursus is ook voor iedereen die voor zichzelf meer kennis en kunde over natuur wil krijgen.

Meer berichten