Ontmoetingen met schrijvers bij Betje Wolff Museum

  Nieuws
Kees 't Hart. (Foto: Betje Wolff Museum)
Kees 't Hart. (Foto: Betje Wolff Museum) (rodi.nl)

MIDDENBEEMSTER - Kees 't Hart is vrijdagavond 9 november te gast in het Betje Wolff Museum, Middenbeemster. Deze avond is de derde van een reeks avonden waarbij een auteur in dit museum op bezoek komt en geïnterviewd wordt over zijn of haar werk. Alexander Reeuwijk gaat hierbij met de gasten in gesprek.
Kees 't Hart debuteerde in 1988 als prozaschrijver met de bundel Vitrines. In de jaren daarna verschenen met name romans, maar ook twee dichtbundels. Dat zijn: Kinderen die leren lezen (1998, bekroond met de Ida Gerhardt Poëzieprijs) en Ik weet nu alles weer (2008). Ook schreef de schrijver talloze essays en kritieken. Recente romans zijn Hotel Vertigo, Theatro Olympico en Wederzijds. In deze laatste vorig jaar verschenen, grimmige komedie over burenoverlast spatten ironie en hilariteit volgens het Betje Wolff Museum van de bladzijden.
In 2004 verscheen 't Harts boek Ter navolging. Dit is een roman waarin Vincent Gorter ontdekt dat hij de laatste mannelijke nazaat is van de achttiende-eeuwse schrijfsters Betje Wolff en Aagje Deken. Wanneer hij uitzoekt hoe het precies zit, stuit hij op onvermoede kanten uit het leven van beide schrijfsters. En nu… komt hij in het museum vertellen over zijn werk. Op de zolder, naast Kipperust, de werkkamer van Betje Wolff. Het museum vindt het heel leuk dat hij komt.
De avond met Kees 't Hart vindt vrijdag 9 november van 20.00 tot 21.30 uur plaats. Bezoekers kunnen vanaf 19.30 uur inlopen. De entree bedraagt 10 euro. Betalen met pin is niet mogelijk. Omdat de zolder van het museum niet bijzonder groot is, wil de organisatie bezoekers vragen om zich aan te melden. Aanmelden/reserveren kan alleen per e-mail, via: boekenbijbetje@gmail.com. De laatste gast van het jaar is Mensje van Keulen. Het museum verwelkomt haar zondag 14 december.
Het Betje Wolff Museum bevindt zich op Middenweg 178 in Middenbeemster.

Meer berichten