Klassiek concert 'Stedelijk' in Keyserkerk

  Nieuws

MIDDENBEEMSTER - Zondag 25 november geeft Stedelijk Orkest, onder leiding van dirigent Edwin Paarlberg, een klassiek concert in de Keyserkerk in Middenbeemster. Aanvang 14.30 uur. De entree is € 12,50.
Het is voor het tweede jaar dat 'Stedelijk' op de klassieke toer gaat in hart van werelderfgoed Beemster. "In de fijne akoestiek van de Keyserkerk zal ons blaasorkest en solisten de bezoekers laten genieten van een aantal van de mooiste melodieën uit het semi-klassieke repertoire", aldus een woordvoerder.
Op het programma staan stukken van bekende componisten die speciaal gearrangeerd zijn voor een symfonisch blaasorkest als het Stedelijk Orkest. Gespeeld worden onder andere een selectie uit de werken van Edvard Grieg, Johann Strauss, George Gershwin en het ontroerende 'Lacrimosa' van Mozart.
Voor het eerst waagt het orkest zich ook aan een van de belangrijkste en meest spraakmakende composities uit de muziekgeschiedenis van de 20 e eeuw, Le Sacre de Printemps van Igor Strawinsky in een transcriptie voor blaasorkest van Robert Buckley. Maar ook het wat populairdere repertoire komt ten gehore zoals Harry Bannink, Jasperina de Jong en de musical 'Chess'. Wie de solisten zijn blijft vooralsnog een verrassing..
Kaarten zijn te bestellen door een e-mail te sturen naar kaartverkoop@stedelijkorkestpurmerend.nl

Meer berichten