Kerstconcert in Beemster `Keyserkerk` met Zangvereniging Halleluja.

  Nieuws

MIDDEN-BEEMSTER - Zangvereniging Halleluja uit Schermerhorn verzorgt zondag 9 december een kerstconcert in de Keyser-Kerk. Op het programma staan een aantal bekende Engelse Christmas carols: het sfeervolle 'In the bleak midwinter' en 'O Magnum Mysterium' van 'De Victoria'.
Daarnaast zal dirigent en organist Bart Klijnsmit op het schitterende 'van Dam-orgel' delen uit de mystieke orgelcyclus 'La Nativité du Seigneur' uit 1935 van Olivier Messiaen uitvoeren. Het indrukwekkende deel 'Desseins éternels (Gods eeuwig heilsplan)' zal hierbij niet ontbreken. Echt iets voor fijnproevers. Een lang gedeelte, heel langzaam en als het ware in één adem gespeeld. Op mystieke wijze wordt de Goddelijke tijdloze rust en Zijn voortdurende aanwezigheid gesymboliseerd. Voor de fijnproevers dus. Aan het einde van het concert is er een samenzang van een aantal bekende kerstkrakers. Het concert begint om 15.00 uur, de entree is 7,50 euro.
Zangverenging Halleluja uit Schermerhorn bestaat uit 18 ervaren zangers en treed regelmatig op in de regio. De repetities zijn op maandagavond van 7.45 tot 9.30 uur. Interesse om mee te zingen en meer informatie via Mevr. L. Borsjes-Bleeker, te.: 072-5022001 of lenyborsjes@hetnet.nl Keyser-Kerk in Midden-Beemster bevindt zich aan Middenweg 148 in Midden-Beemster.

Meer berichten