Film De Wilde Stad in De Groene Zwaan

  Nieuws
De Wilde Stad draait in De Groene Zwaan. (Foto: De Groene Zwaan)
De Wilde Stad draait in De Groene Zwaan. (Foto: De Groene Zwaan) (rodi.nl)

DE RIJP - In De Groene Zwaan in De Rijp wordt vrijdag 7 december de film De Wilde Stad vertoond. Een film van Gouden Kalf-winnaar 'De nieuwe wildernis' en 'Holland: Natuur in de delta' van Mark Verkerk. Verkerk struint als natuurfilmer ditmaal nieuwsgierig door Amsterdam. De aanstekelijk documentaire De Wilde Stad is een mooie ode aan de stad en de natuur die onder elke stoeptegel te vinden is.
Natuur en stad lijken elkaars tegenpolen, maar baksteen en nieuw leven kunnen vaak best samengaan. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur, vinden de makers. De stad wordt in de toekomst het dominante ecosysteem. Waar die eerdere natuuropnamen slechts ondersteund werden door een vertelstem, verschijnt de verteller ditmaal ook echt in beeld: een cyperse huiskat.
Voor wat spanning leunt De Wilde Stad met name op de misstanden in de levens van jonge, soms nog embryonale meerkoeten. Ook is er een horror-paddenorgie; BBC-waardige beelden, gewoon om de hoek in het park. Of dat ene magere vosje, naar de stad gelokt door de bijvoederende horeca: leverworst, daarvoor kom je wel uit de duinen.
De film start om 20.30 uur en duurt 85 minuten. Toegang 5 euro. Reserveren via de website van De Groene Zwaan. www.degroenezwaan.nl Adres: Rechtestraat 12, De Rijp.

Meer berichten