Bijzondere editie Midwinterfeest Graft-De Rijp

  Nieuws
Gezellige drukte tijdens een eerdere editie Midwinterfeest in Graft-De Rijp. (Foto: Cees Bandt)
Gezellige drukte tijdens een eerdere editie Midwinterfeest in Graft-De Rijp. (Foto: Cees Bandt) (rodi.nl)

GRAFT-DE RIJP - De negende editie van het Midwinterfeest in Graft-De Rijp vindt plaats zaterdag 15 december van 11.00 tot 22.00 uur en zondag 16 december van 11.00 uur tot 18.00 uur. Deze editie is er speciale aandacht voor de eigen rijke geschiedenis van De Rijp. Het aantal artiesten/acts is uitgebreid van 90 naar 125 en het feestterrein is uitgebreid met twee feestelijk aangeklede buurten. De kerstmarkt heeft een andere opstelling. Iedereen is welkom.

Elke twee jaar verzorgt de Stichting Midwinterfeest Graft-De Rijp in december een weekend vol gratis optredens in het monumentale centrum dat voor de gelegenheid is omgetoverd in een sprookjesachtig dorp in Kerstsfeer. Het Midwinterfeest zit in de top drie van meest bezochte evenementen in de gemeente Alkmaar en trekt zo’n 40.000 bezoekers. Naast de vele optredens zorgen de kerstmarkt, de speciale activiteiten voor kinderen, de prachtig versierde straten en panden in het pittoreske centrum en de vele historische kleding van inwoners en bezoekers voor een unieke sfeer. Het Midwinterfeest trekt bezoekers uit het hele land.
Ook dit jaar is er weer een loterij en zijn er prijzen voor wie zich het fraaist heeft aangekleed. Het mooist versierde huis, pand of raam en de mooist versierde straat of buurt vallen eveneens in de prijzen. Aan het Midwinterfeest werken uitsluitend vrijwilligers mee, ruim 500 in totaal.
Kijk voor het volledige programma op www.midwinterfeest-graftderijp.nl

Meer berichten