Cheque van Rotary voor Betje Wolff Museum

  Nieuws
Vanwege de absentie van voorzitter Dick Rijser overhandigde oud-voorzitter Veronique Muijsers de cheque aan bestuurslid Alie Vis en en Historisch Genootschap Beemster-voorzitter Kees de Groot. (Foto: Han Giskes)
Vanwege de absentie van voorzitter Dick Rijser overhandigde oud-voorzitter Veronique Muijsers de cheque aan bestuurslid Alie Vis en en Historisch Genootschap Beemster-voorzitter Kees de Groot. (Foto: Han Giskes) (rodi.nl)

MIDDENBEEMSTER - Museum Betje Wolff ontving dezer dagen een cheque ter waarde van € 1.500,- van Rotary Club Purmerend-Waterland.
Het bedrag is dankzij een project van genoemde rotaryclub tot stand gebracht. Rotary's over de hele wereld realiseren en financieren elk jaar grote en kleine projecten. Het Betje Wolff Museum is sinds 1950 gevestigd in de oude, voormalige pastorie aan Middenweg 178 in Middenbeemster.
Betje (Elizabeth) Wolff-Bekker woonde er van 1759 tot 1777 met haar man, dominee Adrianus Wolff, aan wie zij uitgehuwelijkt werd en die dertig jaar ouder was dan zij. De dominee preekte en bezocht zijn gemeenteleden. Betje had een eigen kamertje op zolder dat ze Kipperust noemde en schreef daar gedichten, artikelen en vertaalde werk van anderen.

Meer berichten