Snertwandeling in de polder

  Nieuws

REGIO - Eetcafé Les Deux Ponts organiseert vrijdag 28 december een echte snet-Winterwandeling door het landschap van veenpolder Beetskoog en Werelderfgoed Beemster. De start is om 13.30 uur bij het café in Oudendijk.
Onder leiding van een gids wordt er gelopen over het nieuwe weilandpad van Oudendijk naar Beets met een trekpontje over de Waterling. Onderweg zien de deelnemers ongetwijfeld smienten, koperwieken, kramsvogels, wintertalingen, goudplevieren, zilverreigers en honderden kolganzen die in het Veenweidegebied de polder Beetskoog overwinteren. Vervolgens gaat de wandeling door Beets en langs het oudste stukje land Kruisoord, vroeger een schiereilandje in het Beemstermeer. En wordt de weg terug naar Oudendijk vervolgd.

Erwtensoep

Na afloop staat een grote kop erwtensoep met roggebrood en katenspek in het eetcafé klaar. Het advies is om kijker mee te nemen en trek warme winddichte kleding en stevige waterdichte wandelschoenen aan te trekken. Honden zijn niet toegestaan op het weilandpad.
De wandeling van ongeveer 8,4 kilometer duurt zo'n tweeënhalf uur. Deelnemers betalen € 3,50, kinderen tot 12 jaar € 2,-. Met erwtensoep zijn de kosten € 8,50 en kinderen € 7,-.
Reserveren is gewenst bij Les Deux Ponts, tel. 0229 54 12 75 of kijk op www.lesdeuxponts.nl Of bel met gids Theo Neefjes, zijn nummer is 0229 55 31 83.

Meer berichten