Snowboarder Chris Vos pakt twee keer zilver

  Nieuws
Chris Vos hoop dat hij op termijn nog beter kan reiken en dieper kan buigen. (Foto: aangeleverd)
Chris Vos hoop dat hij op termijn nog beter kan reiken en dieper kan buigen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BEEMSTER - In het post-Paralympische jaar, in een wedstrijd voor de World Cup in het Finse Pyha, behaalde snowboarder Chris Vos twee keer zilver. Aanvankelijk waren de condities slecht. De pistes waren groen. Daardoor kon Vos de eerste dagen van zijn verblijf in Finland alleen de startsectie oefenen.
"Dat liep niet lekker, dus ik was het op een gegeven moment wel beu. Toen we voor de wedstrijd de course op mochten, ging het gelukkig wel lekker." Op de boardercross reed hij uiteindelijk de tweede tijd, minder dan een halve seconde achter Mike Schultz. In de finale kwamen beide boarders ten val en kregen een ‘did not finish’ achter hun naam. "Ik hoopte dat we op herkansing mochten, maar er werd gekeken waar wie was gevallen en voor Mike was dat net een paaltje verder", vertelt Chris Vos na afloop.

Banked slalom

Een dag later won hij in de halve finale van de zogeheten banked slalom weer van Noah Elliott en kreeg vervolgens de Oostenrijker Reinold Schett als tegenstander. In de semi-finale had hij een perfecte start, maar bleek in beide finales iets te enthousiast en gretig, maakte wat kleine foutjes en verloor. "Maar overall heb ik die week wel de meeste punten gepakt voor de Christal Globe.”
Oostenrijk

De snowboarder brengt de kerstvakantie met zijn familie door in de Oostenrijkse sneeuw, om vervolgens op trainingskamp te gaan. Zij doel is om Europa Cup-wedstrijden te rijden tussen de valide-snowboarders. "Ondertussen blijven we innovatief bezig met een nieuwe veer, die er – met een extra hydraulische kamer – voor moet zorgen dat ik nog beter kan reiken en dieper kan buigen", aldus Vos.

Meer berichten