Zevenmansformatie Maria Adriana naar dorpskerk Grootschermer

  Nieuws
Violiste Maria Adriana komt met haar zevenmans-formatie naar Grootschermer. (Foto: aangeleverd)
Violiste Maria Adriana komt met haar zevenmans-formatie naar Grootschermer. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

GROOTSCHERMER - De mooiste muziek uit alle streken van Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Dat brengt de zevenmansformatie Maria Adriana Collective zaterdag 12 januari bij Podium onder de Toren in Grootschermer. Voor de voorstelling is nog slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.
De muziek van het Maria Adriana Collective bestrijkt drie eeuwen in een afwisselend programma, dat gebracht wordt door bevlogen musici met gevoel voor theater. De band speelt met een strijkkwartet, contrabas, klarinet en tapdans.
Beginnend met een klassiek repertoire met meesterwerken van Bach, Purcell en Vivaldi, gaat de formatie door naar de romantische muziek van grootheden als Tsjaikovski, Rachmaninov en Sjostakovich. Geleidelijk gaat Maria Adriana over op virtuoos repertoire van de gypsymuziek en de tango, om tenslotte aan te komen in de huidige tijd met swingend repertoire.
De voorstelling in de dorpskerk van Grootschermer begint om 20.15 uur. De laatste kaarten zijn verkrijgbaar via www.podiumonderdetoren.nl.

Meer berichten