Raadhuis Grootschermer presenteert plannen

  Nieuws

GROOTSCHERMER - De onlangs opgerichte Stichting Raadhuis Grootschermer is per 1 januari 2017 huurder van het voormalige raadhuis in Grootschermer. Dinsdag 10 januari presenteert de Stichting haar plannen tijdens een informatiebijeenkomst in restaurant Het Genot van Grootschermer.

Inwoners van Grootschermer namen dit najaar het initiatief om het oude raadhuis een nieuwe bestemming te geven. Het gebouw stond leeg na het vertrek van de vorige huurder en had geen functie. De gemeente Alkmaar, eigenaar van het pand, knapte het raadhuis van buiten en binnen schitterend op en wil graag dat het weer toegankelijk wordt voor het publiek.
Het bestuur van de Stichting ziet graag dat het raadhuis weer een bruisend dorpshart wordt. Daarvoor wordt nauw samengewerkt met verenigingen en lokale bedrijven en het bestuur hoopt op de medewerking van de bevolking van Grootschermer en Driehuizen, de dorpen die ooit de gemeente Zuid- en Noordschermer vormden.

Beste initiatief

Het idee werd onlangs tijdens de Dag van het Bewonersinitiatief van de gemeente Alkmaar uitgeroepen tot het beste initiatief. Niet alleen kreeg de Stichting een startsubsidie, ook mag het bestuur komend voorjaar de bel op de kaasmarkt luiden. Tijdens de informatieavond in Het Genot van Grootschermer presenteert het bestuur de plannen voor de komende jaren. Het bestuur wil de aanwezigen enthousiast maken en hoopt op die manier voldoende gastvrouwen en - heren te werven om een begin te maken met de activiteiten.
Dorpsbewoners

De Stichting neemt het raadhuis zo spoedig mogelijk in gebruik. Voordat het pand voor de eerste maal als vergaderlocatie wordt verhuurd moet er echter nog veel werk worden verzet. Daarbij hoopt het bestuur eveneens op de medewerking van de dorpsbewoners. De bijeenkomst in Het Genot begint om 20.00 uur.

Meer berichten