Levend Cluedo bij Stayokay Egmond

EGMOND - Speurneuzen en avonturiers opgelet! Altijd al eens Sherlock Holmes willen zijn? Grijp je kans! Bij de enthousiaste zussen Michelle (24) en Kristine (22) Koopman uit Egmond aan den Hoef ontstond het idee om een activiteit te organiseren voor alle kinderen uit de drie Egmonden. Een geschikte locatie vonden ze bij Stayokay Egmond, waar zij beiden werkten. Ideeën waren er genoeg, dus zochten ze samenwerking met het Jongerenwerk Bergen en Stayokay Egmond. Met elkaar werd besloten om voor alle kinderen van de Egmonden een spannend Levend Cluedo spel te bedenken.

Het spel is gebaseerd op het bekende bordspel Cluedo waarbij de deelnemers achter drie zaken moeten komen: wie heeft de misdaad gepleegd, waarmee en waar? Onderzoek alles om de mysteries te ontrafelen, doorzoek het hostel Stayokay om aanwijzingen te vinden en stel slimme detectivevragen. Drie spannende verhaallijnen voor verschillende leeftijden werden bedacht en samen met het Jongerenwerk werd in het eigen netwerk en op social media al snel een groot team van enthousiaste vrijwilligers gevonden, die zullen figureren in dit spannende misdaadspel. Daarna begon de periode van rollen uitschrijven, spellen verzinnen, attributen bij elkaar zoeken en decors maken…

Wie durft het aan om mee te doen met zijn vrienden? Het Levend Cluedo is zondag 10 maart, vanaf 15.00 uur bij Stayokay Egmond aan de Herenweg 118 in Egmond-Binnen. Iedereen tussen de zeven en veertien jaar oud die graag eens in de huid van een schatzoeker of privé-detective willen kruipen, opdrachten willen uitvoeren en raadsels willen oplossen kan zich met een groepje van maximaal zes vrienden opgeven via cluedo.egmond@gmail.com. De deelnemerskosten bedragen € 5,- per groepje (inclusief drinken en wat lekkers). Kinderen uit groep 3 tot en met groep 5 uitsluitend met een begeleider ouder dan 16 jaar; kinderen uit groep 6 of ouder hebben geen begeleider nodig. Wie groepje heeft, maar wel graag mee wil doen dan kan zichzelf gewoon opgeven! Zorg dan wel voor een begeleider als je nog niet in groep 6 zit.

Patricia Smagge
Meer berichten