Lekker wandelen door Schaapskooi.
Lekker wandelen door Schaapskooi. ((Foto: aangeleverd))

Voorjaar in de duinen

BERGEN - IVN gids Jos Bos neemt wandelaars zondag 14 april mee op een voorjaarswandeling door het duingebied.

De winter is voorbij en dat is duidelijk te horen en te zien. Gaan de deelnemers de eerste tjiftjaf horen en verliefde padden ontmoeten? Als het mooi weer is, kan wellicht de buizerd worden waargenomen die op de thermiek een prooi zoekt. Tijdens de wandeling vertelt IVN-gids Jos Bos over de ontluikende natuur en laat de mooiste plekjes zien. Er is altijd wat te zien en te beleven. Er is tijd voor allerhande vragen over de natuur en wat er leeft in de duinen.

Neem kinderen en/of kleinkinderen mee en geniet van deze wandeling! Een wandeling voor het hele gezin door de duinen bij de Schaapskooi van Bergen. De start is om 10.15 uur bij de parkeerplaats Uilenvangerweg en het einde is tegen 12.00 uur bij de Schaapskooi waar de bezoekersruimte van het IVN geopend is. Er is op dat moment een tentoonstelling over insecten. Daar is koffie en warme chocolademelk te verkrijgen en kan gebruik gemaakt worden van het toilet.

Een duinkaart is verplicht voor het Noord-Hollands Duinreservaat (er is een kaart-automaat bij de parkeerplaats). Er geldt een bijdrage van 2,50 per persoon. Kinderen en leden IVN/KNNV gratis.

Meer berichten