Amerikaanse rootsmuziek met een jazzy randje
Amerikaanse rootsmuziek met een jazzy randje ((Foto: Aangeleverd))

Americana in Overslot

EGMOND AAN DEN HOEF - Een must voor iedere America-liefhebber: Nederlandse formatie Tip Jar speelt zondagmiddag 21 april vanaf 16.00 uur in museumhoeve Overslot 'Amerikaanse rootsmuziek met af en toe een jazzy randje'.

Tip Jar bestaat uit muzikanten Bart de Win en Arianne Knegt. De eerste ontwikkelde zich tot singer-songwriter. Daarbij kwam Arianne Knegt regelmatig op zijn pad en al snel bleek er sprake van een muzikale klik. En sindsdien is Nederland een Americana-duo rijker dat gemakkelijk kan wedijveren met het gros van de collega's aan de overkant van de 'grote plas'. Ook als er een 'countryweg' wordt ingeslagen en er een pedal steel aan te pas komt steekt Tip Jar ver boven het maaiveld uit.

Entree gratis. Vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Naast hedendaagse kleinkunst kan men ook nog kennis nemen van de meer dan duizendjarige kunstgeschiedenis van de Egmonden en een bezoek brengen aan een bijzonder museum met antiquiteiten, naturalia met een grote collectie schelpen en etnografica, waaronder een nieuwe collectie attributen van de Noord-Amerikaanse indianen.

Museumhoeve Overslot is ieder weekend vrij te bezoeken van 15.00 tot 18.00 uur aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Meer berichten