Op woensdag 24 april neemt Harry de Raad, archivaris bij het Regionaal Archief, u mee op een reis langs het cartografische erfgoed van Schoorl en omgeving, vanaf de zestiende eeuw.
Op woensdag 24 april neemt Harry de Raad, archivaris bij het Regionaal Archief, u mee op een reis langs het cartografische erfgoed van Schoorl en omgeving, vanaf de zestiende eeuw. ((Foto: aangeleverd ))

Lezing Schoorl en omgeving - Bibliotheek

SCHOORL - In archieven en bibliotheken zijn vele oude kaarten te vinden, gedrukt of in manuscript. Ze geven historische geografische informatie maar zijn vaak ook fraai om naar te kijken. Op woensdag 24 april neemt Harry de Raad, archivaris bij het Regionaal Archief, u mee op een reis langs het cartografische erfgoed van uw omgeving vanaf de zestiende eeuw. U krijgt een helder overzicht van wat er aan kaartmateriaal bewaard is gebleven en wat erop te zien is. Uiteraard is er veel aandacht voor Schoorl en de omringende dorpen. In de lezing wordt ook ingegaan op kadastrale kaarten en de mogelijkheid om zelf in de studiezaal van het Regionaal Archief onderzoek te doen in dit archiefmateriaal via de zogenaamde Kadaster Archiefviewer.

De lezing wordt gegeven op woensdag 24 april in de bibliotheek in Schoorl en start om 20.00 uur. Toegang bedraagt € 5,-. Leden van Scoronlo hebben gratis toegang. Reserveren kan via de activiteitenagenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in één van de vestigingen. U kunt alleen per pin betalen. Adres bibliotheek: Heereweg 150A in Schoorl. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de historische vereniging Scoronlo.

Marsha Bakker
Meer berichten