Tijdreis door de polder
Tijdreis door de polder ((Foto: aangeleverd))

Tijdreis door de Harger-en Pettemerpolder

REGIO Tijdens een excursie met de boswachter van Natuurmonumenten snuiven de deelnemers op zondag 12 mei van 10.00 tot 12.00 uur cultuurhistorie en natuur op.

De Harger- en Pettmerpolder is een uniek stukje Nederland, gelegen aan de voet van de oude 'Hondsbossche Zeewering'. Het is een weidse polder waar in het landschap de verhalen uit het verleden lezen zijn en nu valt er te genieten van de bijzondere natuur. Tijdens een verfrissende wandeling komen alle aspecten aan bod. Tegenwoordig komen veel bijzondere planten en dieren voor in de polder. Door het zilte karakter groeit er bijvoorbeeld zeekraal en zulte. De Harger- en Pettemerpolder is ook beroemd vanwege de vele vogelsoorten die er het hele jaar door voorkomen. In het vogelreservaat 'De Putten', gelegen in de polder, broeden in het voorjaar onder andere duizenden grote sterns. De boswachter neemt de belangstellenden mee, over de weggetjes die door de polder slingeren, en vertelt onderweg de leukste verhalen. Die weggetjes waren vroeger dijkjes en werden in de vroege middeleeuwen al door de monniken aangelegd. Een van de vele cultuurhistorische elementen die in de polder zichtbaar zijn. De boswachter vertelt nog veel meer, bijvoorbeeld over de Atlantic Wall en Elektra Sonne.

Vertrekpunt is op de parkeerplaats gelegen op de kruising Kamperkade/Hondsbosscheweg bij vogelreservaat 'De Putten'. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via nm.nl/agenda-petten of telefonischvia (035) 655 99 11 (tijdens kantooruren). De excursie kost voor leden van Natuurmonumenten €5,00 voor niet-leden €8,00. Meer informatie is te vinden op www.nm.nl/harger-en-pettemerpolder.

Meer berichten