Sam Bennis en Willem-Teun Groen op het terrein van Woodlands, vlak voordat het werd ingericht met podia en tenten. Samen met vijf andere vrijwilligers organiseren ze ook dit jaar weer een mooie editie van Woodlands.
Sam Bennis en Willem-Teun Groen op het terrein van Woodlands, vlak voordat het werd ingericht met podia en tenten. Samen met vijf andere vrijwilligers organiseren ze ook dit jaar weer een mooie editie van Woodlands. ((Foto: Vincent de Vries))

Negende editie Woodlands Festival Bergen

BERGEN - Het inmiddels legendarische Woodlands Festival heeft in Bergen weer haar tenten opgezet voor een hopelijk zonnige, maar sowieso sfeervolle editie vol muziek, vermaak en beleving.

Negende editie legendarisch Bergens festival

Samen met Willem-Teun Groen maakt Sam Bennis deel uit van een hechte groep jonge mensen die momenteel Woodlands eten, drinken en dromen, want: "Wat moet er toch veel gebeuren ieder jaar! Deze laatste loodjes zijn pittig, maar we gaan weer voor een legendarisch Woodlands. En daar moet de rest maar even voor wijken."

Belevenis

Wat maakt Woodlands zo bijzonder? "Dat het is is ooit ontstaan uit een uit de hand gelopen tuinfeestje en nu een begrip is in Bergen en omgeving", lacht Sam. "Woodlands is een gevoel, een belevenis. Als je het festivalterrein op komt dan is daar meteen die vibe. Lekker dansen met je blote voeten in het gras, of languit liggend in het zonnetje; bij ons kan het. Geniet!"

Met ruim vijfenzeventig artiesten en zeker vijftien verschillende genres zullen de vorige edities overtroffen worden. Van techno tot urban, van hardstyle tot reggaeton en van psytrance tot house; je vindt het allemaal op het terrein van de IJsbaan in Bergen. Wie even genoeg gedanst heeft kan zijn smaakpupillen laten verwennen bij een van de vele foodtrucks met eten vanuit alle landen en culturen. De dorstige bezoeker kan lekker aan de bar hangen in de 'speciaalbiertuin' en de wijnbar. "Of elkaar ontmoeten bij de verschillende andere activiteiten op het festivalterrein! Want naast muziek is er op Woodlands ook altijd ruimte voor kunst en creativiteit, dus je gaat je geen moment vervelen."

Programmering

Nieuw dit jaar is de samenwerking met lokale partijen. Onder meer Poppodium Victorie, Koel310 en AtomiK Events krijgen een eigen stage en zorgen voor een fantastische line-up. Op het Podium van AtomiK kun je DJ's Bart Skils en Dennis Apec bewonderen en Podium Victorie lanceert hun nieuwe concept 'Zonder gêne', wat vanaf het najaar ook in Alkmaar georganiseerd zal worden. Hier vind je onder anderen Def Rhymz, Team TNT en Funky Risotto. Bij de area van Doe Eens Urban kan gedanst worden op de deuntjes van Vunzige Deuntjes Soundsystem en De Danshal Selectaz en natuurlijk is ook de Silent Disco weer te vinden op het terrein!

Andere aanpak

Woodlands Festival gooit het dit jaar ook over een andere boeg qua leeftijdsgrens. Waar bij de vorige edities op zaterdag alle leeftijden welkom waren tot 18.00 uur, is de zaterdag dit jaar volledig 18+. "Het was voor veel mensen niet fijn dat ze eerder weg moesten met de kids, terwijl ze net lekker stonden! Maar om de veiligheid van de kinderen te waarborgen moesten wij er voor zorgen dat dat wél gebeurde... Daarom hebben we besloten het dit jaar anders aan te pakken. Zaterdag is voor de volwassenen, en zondag is echt iedereen welkom. Luchtkastelen, kids-area, knutselhoek, akoestische muziek, kindertheater… Je kunt het zo gek niet bedenken of het is op het terrein te vinden."

Gratis zondag

De (gratis!) zondag staat dit jaar volledig in het teken van de family-vibe met akoestische muziek, theater, markt en bovenal de kenmerkende Woodlandssfeer. "We gaan ervan uit dat mensen zaterdag lekker met vrienden uit hun dak gaan en dan zondag lekker met de kids komen uitbrakken", grapt Sam. "Op Woodlands kan en mag het allemaal."

Winnen!

Deel je mooiste Woodlandsherinnering en win tweemaal twee kaarten! Mail naar redactie.bnb@rodi.nl en wie weet mag jij lekker voor niks naar dit unieke feest!

Voor meer informatie en tickets kun je ook terecht op www.woodlandsfestival.nl of op Facebook.

Marsha Bakker
Meer berichten