Sander van Marion, 60 jaar muziek,- de 'Nestor' aan het orgel.
Sander van Marion, 60 jaar muziek,- de 'Nestor' aan het orgel. ((Foto: Erick-Jan Bannink))

Zomeravondconcert in Ste. Agneskerk

EGMOND AAN ZEE - Het vierde Zomeravondconcert van dit seizoen in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk wordt 22 juli verzorgd door de in Scheveningen geboren organist, dirigent en componist Sander van Marion.
Na zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag verwierf Sander van Marion reeds grote faam door zijn karakteristieke orgelspel en improvisatietalent en vestigde zijn naam al snel in binnen- en buitenland. Deze concertavond; in 2019 is hij bezig aan zijn afscheidstournee; brengt hij ons onder de titel 'Grenzeloze muziek in 60 jaar' van Noord-Amerika en Canada door diverse Europese landen en culturen heen. Uit Nederland: Jan Psz. Sweelinck, hele oude muziek en uit Canada en Amerika werk uit de 20e eeuw van resp. Harry Crackel en Gordon Young. Uit de barokperiode horen we Joh. Seb. Bach met delen uit diens Suite nr. III. Italië, Oostenrijk en Spanje worden aangedaan met werken van resp. Antoni Vivaldi, Mozart en Antonio Soler. Met de late romantiek komen een drietal werken van Theodor Dubois voor het voetlicht met als hoogtepunt diens Toccata, een concertstuk bij uitstek dat toevallig ook twee weken geleden nog te horen was in de uitvoering tijdens het tweede concert van dit seizoen. Tot slot van de avond besluit Sander van Marion met een improvisatie.

Maandagavond 22 juli, Oud-Katholieke Ste. Agneskerk 20.30 uur in de grote kerk aan de Voorstraat 112 , de toegang is vrij. Wel wordt een 'vrije gift' aanbevolen om de voortzetting van de meer dan 50- jarige traditie van de Egmondse concertenserie te waarborgen.

Zie ook www.egmond.okkn.nl egmond.nl/app 

Marsha Bakker
Meer berichten