Steef van Leeuwen ziet het helemaal voor zich: muziek, halje en een drankje en veel gezelligheid.
Steef van Leeuwen ziet het helemaal voor zich: muziek, halje en een drankje en veel gezelligheid. ((Foto: Vincentdevriesfoto.nl))

De Taverne krijgt eigen festival

BERGEN - Hij ziet het zelf al helemaal voor zich: een mooie zomerdag, niet te heet, niet te koud en zéker geen regen. Een mannetje of duizend, gezellige mensen die genieten van de live muziek door bands die hun succes al meer dan hebben bewezen in café de Taverne in Bergen. Hapje en drankje erbij, en dan feesten tot in de late uurtjes.

Tot die tijd moet er nog wel het een en ander gebeuren voor Steef van Leeuwen, eigenaar van café de Taverne en bedenker van dit nieuwe festival. "Bekabeling, tenthuur, wie doet wat, parkeermogelijkheid, stroomvoorziening, vrijwilligers. Je kan het zo gek niet bedenken, of het komt op mijn bordje voorbij deze dagen." Maar het gevoel wat overheerst is dat hij er vooral enorm veel zin in heeft! Tien uur lang feest, dat is ongeveer wat men kan verwachten van Taverne Open Air. "Bekenden tegenkomen en nieuwe vrienden ontmoeten. De sfeer die we nu ook in De Taverne hebben, maar dan in de openlucht."

Connecties

Vijf jaar geleden nam Steef van Leeuwen De Taverne over en weet jong en oud de kroeg mét podium en dansvloer feilloos te vinden. Elke week volle bak, vooral op de laatste vrijdag van de maand. "Dan is het Thank God It's Friday en gaat vanaf de eerste noot het dak eraf. Onze dj's Frank en Guido draaien de lekkerste disco, funk en soul en alles wat verder meeblèrbaar en dansbaar is." Maar ook live muziek is belangrijk, soms spelen bands met de grootste namen in de kleine kroeg, of komen ze zelfs uit het buitenland. "Connecties zijn alles", zegt Steef trots, die hiervoor jarenlang in de muziekbusiness zat en bij een platenmaatschappij werkte.

Berdos

Taverne Open Air vindt zaterdag 24 augustus plaats aan de Groeneweg, op de velden van handbalvereniging Berdos. Een locatie waar Steef toevallig langsreed en ideaal bleek voor zijn plannen. "De vereniging vindt het prima, er is parkeergelegenheid, het ligt in the middle of nowhere dus als het goed is, is er voor niemand overlast. Bovendien ligt er een groot honkbalveld achter. Dus mocht Taverne Open Air nou een groot succes worden...."

Twee podia

Van 13.00 tot 23.00 uur staan op de twee podia negen bands, draaien tien deejays, kunnen bezoekers relaxen in de chill area of lekker dansen in de 'discotheque'. Op het programma staan onder andere Ralph de Jongh en bekende lokale namen als Uncle Harry's Punch en grote naam in wording zangeres Mell. "Niet de geijkte namen die je op alle festivals al ziet staan. Ik wil juist de lokale bands een podium geven en de bands waarvan ik weet dat ze voor de unieke Taverne sfeer zorgen." Terwijl Jasper Kloppenburg, bekend van de Onkruidfeesten in de Taverne jongere dance-acts heeft vastgelegd als KAUW!, Three Little clouds en Umeme.

Kaarten kosten 22 euro, vanaf 19 augustus kosten ze 29,50 euro. Kijk voor alle informatie op www.taverneopenair.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten