De cascobouw van de woningen is reeds voor de bouwvak gerealiseerd.
De cascobouw van de woningen is reeds voor de bouwvak gerealiseerd. (aangeleverde foto)

Nieuwbouw Verspyckweg Bergen aan Zee

BERGEN AAN ZEE - Kennemer Wonen is begonnen met de bouw van twaalf uiterst duurzame en toekomstbestendige woningen aan de Verspyckweg in Bergen aan Zee.

De cascobouw van de woningen is reeds voor de bouwvak gerealiseerd. "Nul-op-de-meter woningen zorgen dat de energierekening, en daarmee de woonlasten voor de huurder, aanzienlijk worden verlaagd en dragen bij aan een duurzaam klimaat", aldus Dick Tromp, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen.

Duurzaam en toekomstbestendig

De woningen worden zeer duurzaam en toekomstbestendig uitgevoerd. Een zogenaamde nul-op-de-meter (NOM) woning wekt evenveel energie op, als nodig is voor het huis en het huishouden, of levert zelfs meer energie op. Er worden slimme installaties geplaatst, waarmee energie wordt opgewekt vanuit natuurlijke bronnen. Op de daken worden zonnepanelen aangebracht en in de woning een lucht-water combi warmtepomp en extra isolatieglas. Kortom; eigen energieopwekking die wordt gebruikt voor verwarming van de woning, warm tapwater en voor huishoudelijke apparaten. De woningen krijgen geen gasaansluiting. Gelet op de toekomstbestendigheid, voldoen de woningen tegelijkertijd aan de (rollator) toegankelijkheidseisen van Kennemer Wonen.

Energieprestatievergoeding (EPV)

Door de combinatie van bouwkundige maatregelen en toegepaste installaties kunnen de woningen 'all-electric' en als nul-op-de-meter worden uitgevoerd. Huurders van een NOMwoning hebben een zeer lage energierekening.

Planning

De woningen worden eind 2019 voor verhuur aangeboden via het woonruimteverdeelsysteem van Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland (SVNK) op www.svnk.nl. Als de bouw voorspoedig verloopt, kunnen de woningen in het eerste kwartaal van 2020 verhuurd worden. 

Marsha Bakker
Meer berichten