Veel kinderen in beweging op de stranden van Egmond aan Zee en Camperduin.
Veel kinderen in beweging op de stranden van Egmond aan Zee en Camperduin. ((Foto: aangeleverd).)

Kinderen in beweging op het Bergense strand

BERGEN - In de eerste twee weken van de zomervakantie organiseerde de buurtsportcoach van Bergen, Egmond en Schoorl in samenwerking met Jongerenwerk Bergen de zogenaamde 'Beachfun' dagen.

Beachfun is een strandsportmiddag voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en wordt jaarlijks georganiseerd op de stranden van de gemeente Bergen. Dit jaar vormden het strand van zowel Egmond aan Zee als Camperduin het toneel voor deze populaire activiteit, waar in totaal maar liefst 130 kinderen én enkele ouders aan meededen.

Op maandag 15 juli meldden ruim 50 kinderen zich bij Elles Kraakman, de buurtsportcoach van Holland Sport, op het strand van Egmond aan Zee. De kinderen hebben heel hard hun best gedaan bij de verschillende sporten zoals bootcamp, fungames, atletiek en speurtocht met GPS. Vanwege het ideale sportweer mét wind konden kinderen ook kennismaken met de activiteit powerkiten. Sport en plezier waren de hoofdingrediënten van deze heerlijke dag op het strand! In Camperduin konden de kinderen op maandag 22 juli deelnemen aan sporten als raften, strandjutten & zandkastelen bouwen, beachtennis, yoga en jeu de boules. Een blauwe lucht en pittig windje zorgen wederom voor een uitermate goed sportweer, plezier en fanatisme straalden van hun gezichten af. Ook de tweede Beachfun middag was een succes met ruim 80 kinderen en ouders/verzorgers die fanatiek mee sportten.

De begeleiding van de sporten was deze dagen in handen van ervaren instructeurs en trainers van lokale sportverenigingen uit de gemeente Bergen. "Het mooie aan Beachfun is dat een kind ook kennis kan maken met wat minder voor de hand liggende sporten. Misschien is een kind uiteindelijk zelfs zo enthousiast dat het besluit om een bepaalde sport vaker te gaan beoefenen!" aldus Kraakman. Verenigingen die het concept nog niet kennen of ook wel eens samen willen werken bij één van de sportstimuleringsprojecten van de buurtsportcoach kunnen contact met haar opnemen via e.kraakman@alkmaarsport.nl.

Ruud de Waard
Meer berichten