Aletta Udding, Lotte Botman, Wendy Groen en vvBergen materiaalman Dick Koning.
Aletta Udding, Lotte Botman, Wendy Groen en vvBergen materiaalman Dick Koning. (aangeleverd)

Dental Udding naar Tanzania met tenues vvBergen

BERGEN - Op 5 september vertrekt een team van Dental Udding Bergen naar Tanzania. In Moshi en Arusha zullen zij tandheelkundige zorg verlenen en met name kennis overdragen. Op het schema staan bezoeken aan een weeshuis, de albino's en een huis waar straatjongeren worden opgevangen.

Om dit alles mogelijk te maken zijn verschillende fondswerving activiteiten ondernomen. De vvBergen meende hier ook op te moeten inspringen. Qua timing paste het uitstekend. Bij de club geldt een kledingplan en dat voorziet er in dat alle voetballers elke drie jaar compleet nieuwe tenues ontvangen. En juist deze zomer was het "wisseljaar" en kwamen er dus honderden tenues beschikbaar. Na overleg met Dental Udding zijn diverse complete sets kleding voor jeugdteams in verschillende leeftijdsgroepen uitgezocht en die gaan in grote voetbaltassen mee naar Tanzania. De voetbalshirts zullen worden verdeeld over meerdere huizen. Zie bijgaand ook voorbeelden daarvan.Algemeen:

Met ingang van het seizoen 2016-2017 is vvBergen gestart. Een volledig nieuwe voetbalvereniging die voortkomt uit BSV en Berdos met inmiddels circa 700 leden en een moderne sportaccommodatie op sportpark De Kiefthoek, Groeneweg 5 te Bergen.

Marsha Bakker
Meer berichten