Hoeve Overslot staat in het teken van Woodstock.
Hoeve Overslot staat in het teken van Woodstock. ((Foto: aangeleverd))

Love, Peace and Music in Museumhoeve Overslot

EGMOND AAN DEN HOEF - De band Woodleg speelt zondag 18 augustus in Overslot met een speciaal voor de gelegenheid aangepaste set muziek die tijdens het legendarische Woodstock festival werd gespeeld, dit weekend exact 50 jaar geleden.

De muziek begint om 16.00 uur. In de pauze wordt om een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten gevraagd. Het gehele weekend staat in het teken staan Woodstock met onder anderen als bijzondere gast de Engelse filmproducer Malcolm Hart, een van de mensen die de filmopnames verzorgt heeft voor de Oscar winnende Woodstock film.

Catalaanse kunst

Er is aan de wanden grafisch werk te zien van de grote vier Catalaanse kunstenaars, Picasso, Miro, Dali en Tapies. Lithografieën afgedrukt op speciaal papier en in beperkte oplages uitgebracht, bedoeld voor verzamelaars en liefhebbers om te bewaren of in te lijsten en moeten vooral niet worden verward met posters. Veel van deze afdrukken werden speciaal gemaakt in opdracht van de invloedrijke Galerie Maeght met filialen in Parijs en Barcelona.

Museumhoeve Overslot is elk weekend vrij te bezoeken vanaf 14.00 uur, met op zondagmiddag van 16.00 tot 18.00 bijzondere concerten.

Meer berichten