Zondag 18 augustus is het precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock plaatsvond.
Zondag 18 augustus is het precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock plaatsvond. ((Foto: aangeleverd))

50 jaar Woodstock in Cinebergen

BERGEN - Zondag 18 augustus is het precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock plaatsvond. Filmtheater Cinebergen vertoont die dag met nog een aantal andere theaters in het land, eenmalig de met een Oscar bekroonde muziekdocumentaire Woodstock (50th Anniversary).

Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was op de modderige heuvels en weilanden nabij het gehucht Bethel, New York zo'n half miljoen mensen getuige van onvergetelijke optredens van onder andere Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash. Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte de ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscopen te zien was. Warner Bros. heeft de documentaire voor de gelegenheid uitgebreid met nooit eerder vertoond materiaal. Deze versie van 3 uur en 44 minuten bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk heel veel muziek.

Filmtheater Cinebergen mag dan nog niet de helft zo oud zijn, eind november is het toch alweer 23 jaar geleden dat zij haar deuren opende in de voormalige houtzagerij 'De Zwarte Schuur'. Met inmiddels 14 voorstellingen per week, een filmzaal die ruimte biedt aan 100 zitplaatsen en een sfeervol theatercafé maakt Cinebergen deel uit van het internationale netwerk van Europa Cinemas. Het filmtheater is gelegen op het bosrijke landgoed 't Oude Hof aan de Eeuwigelaan 7 (navigatie: Roodeweg) in Bergen (NH). Ga voor het actuele filmaanbod naar: www.cinebergen.nl, reserveerlijn: 072-5896310, infolijn: 072-5815914.

Marsha Bakker
Meer berichten