Muir trek Schoorlse duinen

Algemeen
Afbeelding

SCHOORL - Benieuwd naar een bijzondere dag in de natuur? Dan is de Muir Trek op 28 september door de Schoorlse Duinen iets voor jou. Een Muir Trek begint vlak voor zonsopgang en eindigt na zonsondergang. De tocht laat je op een speciale manier de natuur ervaren. Een zwerftocht door de Schoorlse Duinen die niemand op deze manier kent. Je neemt het gebied waar met je hart, enthousiasme en overgave zodat je je verbonden voelt met dit gebied, net zoals John Muir dat in Amerika deed.

Zwerf met de boswachter van Staatsbosbeheer een volle dag mee, dwars door de duinen bij Schoorl. "Vlak voor zonsopgang word je gewekt. Na het pakken van de dagrugzak ga je op pad. De route staat niet vast, en gisteren en morgen bestaan even niet. Je wandelt in het hier en nu, dicht bij jezelf en vol overgave, net als John Muir dat deed. We eten wanneer we trek hebben, rusten wanneer we moe zijn", aldus Patricia van Lieshout die de Muir Trek op 28 september begeleidt. De route gaat over de toppen van de duinen en door de dalen, dwars door het mulle zand. Na zonsondergang komt het gezelschap terug op het punt waar de tocht is gestart. De activiteit start op vrijdag 27 september om 19.00 uur. Na een kennismaking met de andere deelnemers en aanvullende informatie ga je het duin in voor een avondactiviteit.

Over Muir Trek

De Muir Trek is geïnspireerd op de boeken en het leven van John Muir, een Schots-Amerikaans natuurvorser, schrijver en natuurbeschermer (1838-1914). Deze bijzondere tweedaagse activiteit is voor iedereen die nieuwsgierig is en/of verlangt naar een bijzondere dag in de natuur. Deelnemen kost €195,00 all-in, exclusief de overnachting van 27 op 28 september (€ 50,00 p.p. 1-persoonskamer en € 35,00 p.p. 2-persoonskamer). Het minimum aantal deelnemers is zes, het maximum aantal deelnemers is tien. Opgeven kan via www.staatsbosbeheer.nl/muirtrekschoorl

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10.00 – 19.00 uur.