Suzanne Swarts.
Suzanne Swarts. ((Foto: Hadewych Veys))

Directeur Museum Voorlinden geeft rondleiding door Museum Kranenburgh

BERGEN - Op zondag 1 september deelt de directeur van museum Voorlinden in Wassenaar, Suzanne Swarts haar persoonlijke blik op de tentoonstellingen Edgar Fernhout – Licht in kleur en Esther Tielemans – Based on a True Story met bezoekers van Museum Kranenburgh tijdens een exclusieve rondleiding.

Begin juni dit jaar mocht Museum Kranenburgh een bijzondere bruikleen in ontvangst nemen van museum Voorlinden: het werk Zee (Ochtend) uit 1959 van Edgar Fernhout, dat kort daarvoor door Voorlinden was verworven. Het werk markeert het vertrekpunt voor Fernhouts abstracte werk in de door Rudi Fuchs samengestelde tentoonstelling Edgar Fernhout – Licht in kleur, die t/m 10 november 2019 te zien is in Kranenburgh.

Suzanne Swarts

Suzanne Swarts (1979) studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht en aan de Rijksuniversiteit Groningen (Kunstmarketing). Ze werd in 2006 aangesteld als hoofdconservator van de Caldic Collectie, de collectie moderne en hedendaagse kunst van industrieel en kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh. In 2016 werd zij directeur van museum Voorlinden in Wassenaar, waar de collectie van Caldenborgh is ondergebracht.

Na afloop is er alle gelegenheid om Suzanne Swarts vragen te stellen. De rondleiding is van 15.00 – 16.00 uur. Deelname is gratis, exclusief museumentree. Reserveren is verplicht en kan via rondleidingen@kranenburgh.nl of de museumbalie: T 072-5898927.

Rondleiding Suzanne Swarts door Kranenburgh | Zondag 1 september 2019 | 15.00 uur – 16.00 uur | gratis excl. museumentree | reserveren via rondleidingen@kranenburgh.nl of T 072-5898927

Marsha Bakker
Meer berichten