Het theatercafé van Cinebergen.
Het theatercafé van Cinebergen. (aangeleverd)

Nieuw filmseizoen bij Filmtheater Cinebergen

BERGEN  - In september gaat bij Filmtheater Cinebergen het nieuwe filmseizoen 2019/2020 van start. Naast wereldcinema van formaat volop aandacht voor klassiekers, kinderfilms en documentaires. Extra's komend seizoen zijn de Filmclub, Food&Film in een nieuw jasje, Cinebergen Educatief en speciale vertoningen tijdens festivals.

De succesvolle filmclub is komend seizoen terug van weggeweest. Filmliefhebbers kunnen eerdaags weer maandelijks aan tafel om na een uitgebreide inleiding van een filmdeskundige vooraf en een gezamenlijke discussie achteraf één van Cinebergens filmpareltjes onder de loep te nemen.

Food&Film: nieuw recept

Voor de smulpapen gaat chefkok Jeroen Klepper van Hemingway's Beach Restaurant in weer een nieuw seizoen Food&Film ditmaal thematisch te werk. Op donderdag 26 september trapt hij af met Zeeuwse mosselen. Verder staan achtereenvolgend op het programma Belgische klassiekers, Hollands wild, No Meat en Streetfood. En speciaal voor de kinderen wordt rond Sinterklaas een heuse Cinebengels Food&Film georganiseerd.

Scholen: Cinebergen Educatief

Cinebergen Educatief is een van de cultuuraanbieders bij CultuurPrimair, het samenwerkingsverband van scholen, cultuuraanbieders en gemeentes in Noord-Kennemerland. Het populaire Filmen met Greenscreen is één van de workshops die op scholen wordt aangeboden. Hierbij gaan leerlingen aan de slag met wat lijkt op een heuse filmset. Deze workshop wordt komend seizoen ook in de Zwarte Schuur georganiseerd. Geïnteresseerde basisscholen kunnen zich hiervoor opgeven.

Festivals: van Miles Davis tot kattenfilmpjes

Op zaterdag 7 september is tijdens Jazz&Sail in Cinebergen de voorpremière te zien van Miles Davis: Birth of the Cool, een unieke documentaire over de legendarische Miles Davis. In oktober vindt traditiegetrouw het jeugdfilmfestival Cinekid plaats en draagt Cinebergen haar steentje bij aan de Kunst10daagse. Ook kan er die maand worden genoten van CatVideoFest - een compilatie van de allerleukste kattenfilmpjes - die op Werelddierendag, samen met een aantal andere theaters in het land wordt vertoond. Een deel van de opbrengst hiervan gaat naar DANK (Dierenambulance Noord-Kennemerland). Tot slot bij Cinebergen het unieke Film&Muziek Festival dat in samenwerking met o.a. Holland Music Session het komend seizoen voor het eerst zal worden gepresenteerd.

Gevestigd op landgoed 't Oude Hof in de voormalige houtzagerij de Zwarte Schuur, maakt Cinebergen met 14 voorstellingen per week deel uit van het internationale netwerk van Europa Cinemas. Filmtheater Cinebergen, Eeuwigelaan 7 (navigatie: Roodeweg), Bergen. Voor het actuele filmaanbod: www.cinebergen.nl, reserveerlijn: 072 589 6310, infolijn: 072 581 5914.

Marsha Bakker
Meer berichten