Overijssel: Lisa, Conny, Jeanne, 2019.
Overijssel: Lisa, Conny, Jeanne, 2019. (Foto: Patricia Steur)

Jubileumtentoonstelling Libelle in Kranenburgh

zondag 8 september 2019 11:00

BERGEN - Libelle, het grootste vrouwenmediamerk van Nederland, bestaat dit jaar 85 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum presenteert Museum Kranenburgh in samenwerking met Libelle 'In The Picture, een tentoonstelling over drie generaties vrouwen in Nederland'.

Fotografen Patricia Steur (70), Brenda van Leeuwen (47) en Sanne Romeijn (26) portretteerden twaalf families, één uit elke provincie. Uit de monumentale portretten spreekt de kracht en inspiratie van een familieband. De foto's worden aangevuld met een fotoserie van Humberto Tan, waarin hij een ode brengt aan zes bijzondere Nederlandse vrouwen. 'In The Picture' geeft een intiem inkijkje in de inspiratiebronnen, levens en identiteit van drie generaties Nederlandse vrouwen. De tentoonstelling is te zien van 8 september tot en met 8 december in de Tuinzaal van Museum Kranenburgh.

Enquête

In Libelle's Grote Jubileum Enquête stonden drie generaties vrouwen centraal en werd onderzocht hoe vrouwen toen en nu in het leven staan. Hoe werd en wordt er gekeken naar ouderschap, werk, seksualiteit en de rolverdeling binnen een relatie? Verging het onze (groot)moeders écht zo anders dan onze dochters nu? 'In The Picture' laat je ontdekken wat er in de loop van 85 jaar is veranderd, of juist niet. De bijzondere vormgeving van de tentoonstelling daagt de bezoekers bovendien uit om prikkelende vragen te beantwoorden en zo een eigen route door de presentatie te bewandelen. En wat is er leuker dan aan het einde van je tentoonstellingsbezoek een foto te maken van de generaties binnen je eigen familie?

Te zien van 8 september tot 8 december.

Locatie