Paddenstoelenexcursie voor kenners

SCHOORL - In de Schoorlse Duinen komen ruim 800 paddenstoelensoorten voor. Door het kalkarme zand kent het gebied ook zeer bijzonder types. Wilt u er meer van weten, dan kunt u met de natuurgids van Staatsbosbeheer op pad.

Voor mensen die al een basiskennis van paddenstoelen hebben en een uitgebreide wandeling willen maken om kennis te maken met bijzondere exemplaren, verzorgt Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer een speciale paddenstoelenexcursie. Wandel mee met de gids op dinsdag 8 en 15 oktober en/of zaterdag 19 oktober en bewonder deze bijzondere herfstvruchten die het bos prachtig kleuren. De wandeling duurt van 10.15 tot 13.00 uur en start bij Buitencentrum Schoorlse Duinen aan Oorsprongweg 1. Deelname is € 8,00 per persoon. Kinderen zijn welkom vanaf 12 jaar. Het terrein van de wandeling is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Van te voren aanmelden is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl/paddenstoelschoorl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10.00 – 19.00 uur.

Marsha Bakker
Meer berichten