Dorona Alberti.
Dorona Alberti.

Frank Stolwijk en trio in Vredeskerkje

BERGEN - Onder het motto 'Twenty Billion Years of Loneliness' geeft veelzijdig musicus en saxofonist Frank Stolwijk een niet alledaags optreden, met zangeres Dorona Alberti en ensemble.

'Een goede clown is bloedserieus', zegt Frank Stolwijk. Met zijn avond in het Vredeskerkje wil hij het leven vieren. 'Voor mij is ieder optreden mijn eerste. En misschien het laatste. Zo kijk ik er tegen aan, en dan muziek spelen in de meest pure vorm om de schoonheid van het leven te vieren'. Stolwijk volgt al lange tijd bijna wekelijks de sessies van bassist Arnold Dooijeweerd in het Bimhuis in Amsterdam. Daar gaat het alleen maar om de kunst van het improviseren. Dus dat gaat in het Vredeskerkje ook gebeuren, hoewel zeker de composities van gitarist Ton Mulders leidraad zullen zijn. Werk van dichter Leo Vroman komt langs, net als van Shuntaro Tanikawa. Alles onder de noemer Twenty Billion Years of Loneliness.

10 oktober om 20.00 uur, zaal open 19.30 uur: Frank Stolwijk saxofoon, (bas)klarinet en stem, Dorona Alberti zang, Arnold Dooijeweerd contrabas, Ton Mulders gitaren. Info en reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl. of via tel 06-50584308. Kaarten à € 15,- aan de zaal zolang de voorraad strekt en bij de Eerste Bergensche Boekhandel. 

Volgende concert 24 oktober 20.00 u Marjolein Meijers Trio. Kijk voor alle info over concerten in het kerkje tijdens de Kunst10Daagse Bergen op www.kunstgetij.nl en www.vredeskerkje.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten