(Foto: aangeleverd)

Bach ontmoet Händel

BERGEN - De Stichting Bachcantate Bergen organiseert op zondag 3 november in de Ruïnekerk in Bergen een concert met als thema 'Bach ontmoet Händel'.

Zowel Bach als Händel' werd geboren in het jaar 1685, op nog geen 200 kilometer van elkaar. Maar hebben ze elkaar ooit wel eens ontmoet?

Musicoloog en dirigent Ton Koopman suggereert dat Bach en Händel elkaar mogelijk in de winter van 1705/6 getroffen hebben in Hamburg. De gedachte is verleidelijk, maar er is geen bewijs voor. Een muzikale ontmoeting is echter zeker te realiseren. Het concert omvat o.a. de cantates 'Ich habe genug'(BWV 82) en 'Nach dir, Herr, verlanget mich' (BWV 150) van Bach, de Coronation Anthem 'Let thy hand be strengthened' en delen uit de 'Water Music' van Händel.

Een prachtig programma met muziek van deze twee grootste barokcomponisten. Het concert met solisten, het ensemble Camarata Bergen en koor onder leiding van Ellen Verburgt vindt plaats op 3 november in de Ruïnekerk in Bergen, aanvang 16.00 uur. Reserveren is noodzakelijk. Kaarten (€ 20, vrienden € 15, kinderen € 10) zijn te bestellen met een email naar secretariaat@bachcantatebergen.nl. Zie ook www.bachcantatebergen.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten