Wies Kavelaar en haar mannen spelen een eigentijdse muziekvoorstelling waarbij de liefde en de lust worden bezongen en gespeeld.
Wies Kavelaar en haar mannen spelen een eigentijdse muziekvoorstelling waarbij de liefde en de lust worden bezongen en gespeeld. ((Foto: Roos van de Kieft))

Wies en de Liefde openen Kunst10Daagse

BERGEN - Lust is het thema van de Kunst10daagse dit jaar. Aan Wies en de Liefde vorig jaar al de vraag of ze dit bijzonder kunstig evenement op hun geheel eigen, liefdevolle wijze wilden openen in de mooiste kerk van Noord Holland.

Maar De Liefde liet zich niet leiden en Wies kreeg een ongeluk, een balk viel op haar nek/schouder tijdens een optreden, zenuwbeschadiging tot gevolg. De Liefde moest geduld hebben, een hele hoop geduld! Er volgde een jaar van revalideren, rust nemen, een theatertour met een andere band en zoals dat gaat met een huwelijk, als je geen tijd voor elkaar maakt verdwijnt de Lust als eerste uit De Liefde.

Zo moesten ze eerst eens flink wat maanden in 'repetitie therapie'…Nieuwe nummers zijn gemaakt, uren met elkaar gepraat, oude liefdes weggeraakt, zo nu en dan geproefd van wat nóg meer heel lekker smaakt en nu meer dan een jaar later is Bedrijf De Liefde weer in business en kunnen ze niet van elkaar afblijven. Geen beter moment dan nu, om met dampende, stomende en nieuwe energie deze Kunst10Daagse te openen en eerlijk gezegd moest het zo zijn, want dit thema past ze stiekem toch veel beter!

Zaterdag 19 oktober om 20.15 uur in de Ruinekerk Bergen, liefdesliedjes huppelen niet, ze struikelen. Van bedrog naar jaloezie, van verdriet naar ellende, van passen naar meten, van voelen naar weten en weer terug naar wat je het liefste Lust! Een eigentijdse muziekvoorstelling met verhalende luisterliedjes waarbij de liefde en de lust worden bezongen en gespeeld door Wies Kavelaar (zang/piano/gitaar/tekst) en haar mannen:
Ton Nieuwenhuizen (bas/contrabas/zang), Wouter Mooy (gitaren/zang), Mees Siderius (drums), Pim van der Ploeg (SoundDesign).

Marsha Bakker
Meer berichten