Joyce en Rosanne van DANK ontvangen de cheque uit handen van Cinebergen vrijwilligers Brigitte en Liesbeth. 
Joyce en Rosanne van DANK ontvangen de cheque uit handen van Cinebergen vrijwilligers Brigitte en Liesbeth.  ((Foto: Margriet Spangenberg))

Cheque voor Dierenambulance van Cinebergen

BERGEN  - De dierenambulance van Stichting Dierenambulance Noord-Kennemerland (DANK) rukte donderdag 31 oktober rukte uit na een oproep van Filmtheater Cinebergen. Niet om een zwaan te redden, maar om een cheque in ontvangst te nemen. De cheque ter waarde van € 243,- betreft een deel van de opbrengst van CatVideoFest, de jaarlijkse kattensensatie die dit najaar voor het eerst Nederland aandeed.

Elk jaar stelt CatVideoFest uit ontelbare uren van unieke ingezonden filmpjes, animaties, muziekvideo's en natuurlijk de klassieke internetfilmpjes een compilatie samen van de allerleukste kattenfilmpjes. Vertoningen van het evenement vinden plaats over de hele wereld en een deel van de inkomsten wordt afgestaan aan lokale organisaties voor de opvang van katten en dierenwelzijn. Cinebergen koos voor Dierenambulance Noord-Kennemerland (DANK), de stichting die het bevorderen van dierenwelzijn en het verstrekken van dierennoodhulp als doel heeft. DANK is onderdeel van de Dierenbescherming en is bijna volledig afhankelijk van donaties. Zij vervoeren en verzorgen gewonde, zieke, overleden en gevonden dieren, brengen dieren onder bij een dierenarts, dierenasiel of opvangcentrum en verstrekken informatie. Ook speelt DANK een rol in het rampenplan van diverse gemeenten.

Gevestigd op landgoed 't Oude Hof in de voormalige houtzagerij de Zwarte Schuur, maakt Cinebergen met 14 voorstellingen per week deel uit van het internationale netwerk van Europa Cinemas. Filmtheater Cinebergen, Eeuwigelaan 7 (navigatie: Roodeweg), Bergen (NH). Voor het actuele filmaanbod: www.cinebergen.nl, reserveerlijn: 072- 5896310, infolijn: 072-5815914.

 

Marsha Bakker
Meer berichten