Een reis langs het cartografische erfgoed van Bergen.
Een reis langs het cartografische erfgoed van Bergen. (Aangeleverd)

Een reis langs het cartografische erfgoed van Bergen

BERGEN - In archieven en bibliotheken zijn vele oude kaarten te vinden, gedrukt of in manuscript. Ze geven historische geografische informatie maar zijn vaak ook fraai om naar te kijken.

Op dinsdag 19 november neemt Harry de Raad, archivaris bij het Regionaal Archief, u mee op een reis langs het cartografische erfgoed van de omgeving vanaf de zestiende eeuw. U krijgt een helder overzicht van wat er aan kaartmateriaal bewaard is gebleven en wat erop te zien is. Uiteraard is er veel aandacht voor Bergen en de omringende dorpen.

In de lezing wordt ook ingegaan op kadastrale kaarten en de mogelijkheid om zelf in de studiezaal van het Regionaal Archief onderzoek te doen in dit archiefmateriaal via de zogenaamde Kadaster Archiefviewer.

Aanmelden

De lezing wordt gegeven op dinsdag 19 november in de bibliotheek in Bergen, Dreef 1 en start om 20.00 uur. Toegang bedraagt € 5,-. Reserveren kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in één van onze vestigingen. U kunt alleen per pin betalen.

Marsha Bakker
Meer berichten