(Foto: WWW.BERTILVANBEEK.NL)

Berger scholengemeenschap en VU werken samen

BERGEN - De Berger Scholengemeenschap heeft de ambitie om haar onderwijs op een hoog peil te houden en vroegtijdig talenten van leerlingen aan te boren zodat zij die kunnen ontplooien.

Dit is de reden dat de BSG vorig schooljaar is gestart met het aanbieden van steun-, verdiepings-en verrijkingsstof in keuze-uren genaamd BSG-uren. In deze keuze-uren worden leerlingen onder andere uitgedaagd om hun verbeelding te gebruiken en nieuwe, originele dingen te bedenken.

In het verlengde hiervan is de BSG een duurzame samenwerking aangegaan met de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast begeleiding door de VU bij profielkeuze en profielwerkstukken, worden tweemaal per jaar BSG-leerlingen uitgenodigd om deel te nemen aan het Pre-University College van de Vrije Universiteit.

Leerlingen uit 4, 5 en 6 atheneum starten komende week met het volgen van masterclasses aan de VU in de gebieden alfa, bèta, gamma en Life Sciences. Masterclasses als bijvoorbeeld Het Bijzondere Brein: In deze masterclass leren BSG-leerlingen hoe de verschillende functionele gebieden in de hersenen werken. Ze bekijken anatomie in de snijzaal en testen hun eigen hersenen met een EEG.

Masterclasses bestaan uit het volgen van colleges, in groepjes onderzoek doen en presenteren. De masterclass wordt afgesloten met een certificaat.

Op de BSG zitten veel gemotiveerde leerlingen die meer willen dan 'gewoon les volgen.' Door middel van de BSG-uren en samenwerking met de VU hoopt de BSG haar leerlingen te stimuleren en uit te dagen om het beste uit zichzelf te halen en een kritische en nieuwsgierige houding te ontwikkelen.

Informatie avond

Ouders van leerlingen in groep 7 en 8 zijn welkom op de informatieavond op donderdag 21 november om 19.30 uur aan de Rondelaan 34 in Bergen. Daarnaast kunnen leerlingen uit groep 8 In november, januari en februari workshops volgen tijdens één of meerdere leerlingmiddagen. Zie www.berger-sg.nl, Facebook of Instagram voor meer informatie.

Marsha Bakker
Meer berichten