Het Kersthuis 'Sfeer van Weleer' van Annelies Lakeman aan de Hoflaan 16 is nu al in de weekends open.
Het Kersthuis 'Sfeer van Weleer' van Annelies Lakeman aan de Hoflaan 16 is nu al in de weekends open. (Aangeleverde foto )

Kersthuis in Bergen in de weekends open

BERGEN - Het Kersthuis 'Sfeer van Weleer' van Annelies Lakeman aan de Hoflaan 16 is nu al in de weekends open.

Van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur kunnen liefhebbers genieten van haar unieke verzameling oude kerstversiering en in huiselijke sfeer nostalgische en vintage kerstversiering kopen. Annelies gaat met deze openstelling mee in de trend: de aandacht voor de kerstsfeer begint steeds eerder in het jaar. Vanaf 22 november t/m 24 december is het Kersthuis elke middag geopend.

Annelies is het voorbeeld van een echte 'christmaholic'; de grote collectie kerstversiering voor in de boom getuigt daarvan. Bijvoorbeeld oude vogeltjes, klokjes die nog echt kunnen klingelen, huisjes, kerken, deukballen, zilverglas slingers, dennenappels en trompetjes, veelal in de kleuren rood, wit en zilver. Verder kerstballen met bijzondere, heel oude groen- en goudkleuren en andere mooie diepe kleuren, lang geleden gemaakt met verf die al tientallen jaren niet meer gebruikt wordt. Deze kerstballen geven een bijzondere sfeer aan uw boom.

Neem de tijd om alles te bekijken. Zo zijn er mond geblazen, transparante kerstballen met olieglans in verschillende maten te vinden, geborduurde tafellopertjes en -kleden, antieke Engelse porseleinen kandelaars, piramidale vormen om kerstballen op te hangen, pieken in vele vormen en maten, waarvan enkele met staart. Alles oud, origineel en in zeer goede staat. Een unieke verzameling die u gezien moet hebben.

Marsha Bakker
Meer berichten