Kunstenaar Pé Okx presenteert tot en met 17 november zijn project 'Terra Incognita' in de Eerste Bergense Boekhandel.
Kunstenaar Pé Okx presenteert tot en met 17 november zijn project 'Terra Incognita' in de Eerste Bergense Boekhandel. (aangeleverd)

PB expositie Pé Okx in Bergen

PB expositie Pé Okx in Bergen

BERGEN - Kunstenaar Pé Okx presenteert tot en met 17 november zijn project 'Terra Incognita' in de Eerste Bergense Boekhandel. Nieuw werk dat bestaat uit een geraffineerde combinatie van vondsten, foto's, video, en blueprints.

Wat men ziet is een opnieuw georganiseerde werkelijkheid. Onbenoembaar en zonder vooropgezet plan. Het lijken archeologische vondsten, resten uit vervlogen tijden. Fragiele werken in cyanotypie en fotoprint. Er is een terugblik zichtbaar en voelbaar. Okx wil met zijn werk niet behagen of manipuleren. Het vraagt aandacht, kalmte en nodigt je uit om tot stilstand te komen. Je blik te openen. 'Terra Incognita' gaat over verschillen en overeenkomsten tussen het gecreëerde en het bestaande. Een zoektocht naar wat de Dingen ons te zeggen hebben.

Tot en met zondag 17 november in de Eerste Bergense Boekhandel, Oude Prinsweg 11 in Bergen. De expositie is elke dag te bezichtigen tijdens de openingstijden van de winkel.

Marsha Bakker
Meer berichten