(Foto: aangeleverd)

Hilmar Mulder leidt rond door Kranenburgh

BERGEN - Niemand minder dan Hilmar Mulder, hoofdredacteur van het populaire vrouwenmagazine Libelle, geeft zondag 17 november een hoogstpersoonlijke rondleiding door Museum Kranenburgh in Bergen.

Ze zal onder meer stilstaan bij Libelle's jubileumtentoonstelling in Kranenburgh, In The Picture, en haar eigen kijk op kunst en schoonheid delen met de bezoeker. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanvang om 15.00 uur, toegang gratis exclusief museumentree. Reserveren is verplicht via rondleidingen@kranenburgh.nl. Opgelet: vol = vol!

Hilmar Mulder, de hoofdredactrice van het Nederlands best gelezen vrouwenblad, is het gezicht van Libelle. Onder haar bezielende leiding weet het blad steeds weer met zijn tijd mee te gaan en tal van vrouwen te inspireren met toegankelijke items over vrouw-zijn, mode, moederschap, carrière en relaties. Afgelopen jaar initieerde zij een groot onderzoek onder Libelle-lezeressen, sinds de oprichting van Libelle in 1934 inmiddels drie complete generaties. Hoe werd en wordt er gekeken naar ouderschap, werk, seksualiteit en de rolverdeling binnen een relatie? Verging het onze (groot)moeders écht zo anders dan onze dochters nu? Deze en andere vragen komen terug in de Libelle jubileumtentoonstelling in Museum Kranenburgh, 'In The Picture - Drie generaties vrouwen in Nederland' die Mulder initieerde en nog tot en met 8 december te zien is. Op 17 november staat Libelle's hoofdredacteur in het museum stil bij kunst die haar aanspreekt - als journalist, als vrouw en als liefhebber van kunst, mode, Kranenburgh én meer.

Hilmar Mulder

Hilmar Mulder (1968) is bladenmaker en (mode)journalist. Vanaf 1993 werkte ze als mode-redacteur voor achtereenvolgens de tijdschriften Yes, Viva en Marie Claire. Voordat ze in 2015 hoofdredactrice werd van Libelle, vervulde ze deze rol bij de bladen Cosmopolitan, Grazia en Elle. Ze is opgeleid tot modeontwerper en mode-illustrator aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Rondleiding HIlmar Mulder door Museum Kranenburgh, zondag 17 november van 15.00 tot 16.00 uur. Reserveren via rondleidingen@kranenburgh.nl.

Michel Ranzijn
Meer berichten