Sinterklaas intocht Egmond-Binnen

EGMOND BINNEN - Ook dit jaar heeft Sinterklaas laten weten naar Egmond-Binnen te willen komen met 8 Pieten. Dit jaar neemt hij ook een paar roetveeg Pieten mee voor de verandering.

Hij vond dat het dit jaar tijd werd om hun Egmond-Binnen te laten zien, maar zal daar geen ophef van maken. De intocht begint weer aan de Vennewatersweg, bij de poort van de Abdij. Hij zal op de cabrio achter de fanfare aan rijden, terwijl de tamboers en het fanfare orkest bekende sinterklaasliedjes spelen.

Vanaf 11 uur die zondagochtend vertrekt de stoet lopend door het dorp. Dit duurt ongeveer een half uur, maar bij slecht weer kan het zijn dat de optocht niet door gaat. Via facebook zullen wij dit dan laten weten. Aan het einde zal Sinterklaas arriveren bij dorpshuis "de Schulp". De zaal wordt vrolijk en feestelijk versiert om de goed Heiligman en zijn Pieten te ontvangen. Er is genoeg plek in de zaal voor jong en oud. Dit keer zullen er een paar optredens van kinderen voor de Sint plaats vinden. Ook wat Pieten gaan een stukje opvoeren en is er gelegenheid om met Sint op de foto te gaan. De nieuwe band in de zaal is dit jaar uitgebreid met een zanger, dus hopen we dat het een gezellig feest wordt. Rond kwart over 12 zal het tijd zijn om naar andere kinderen te gaan in de omgeving.

Wij van de ondernemersvereniging Jong Egmond-Binnen zullen duimen dat het mooi weer wordt voor een tocht door het dorp en anders houden we het bij een mooi feest in de zaal. De moppen zullen rijkelijk uitgedeeld worden en na afloop nog iets lekkers voor iedereen die de zaal verlaat. Verder wensen wij u gezellige decemberdagen toe.

Marsha Bakker
Meer berichten