Zonsondergang Maanvallei Chili.
Zonsondergang Maanvallei Chili. ((Foto: Chris Stenger))

Presentatie ontdekkingsreis door de woestijn in Bergen

BERGEN - Chris Stenger verzorgt zaterdag 23 november een presentatie bij SCABEO in Bergen. Hij neemt de bezoeker mee naar een gebied wat niet zo snel wordt uitgezocht als bestemming.

"De desolate Atacama-woestijn in het verre Zuid-Amerika: wat heb je daar nu te zoeken? Helemaal niets als je houdt van de groene, aangeharkte Europese landschappen of als je graag interessante cultuursteden bezoekt. In de Atacama vind je niets van dat alles. Integendeel! Het is een vrijwel onbewoonde woestijn onder een verzengende zon waar zelden een druppel neerslag valt. Nee… naar de Atacama ga je als je op zoek bent naar het onbekende avontuur; als je de bijna buitenaardse schoonheid van een van de droogste woestijnen op onze planeet wilt beleven", aldus Stenger.

Avontuurlijke ontdekkingsreis

In deze multimedia show wordt een avontuurlijke ontdekkingsreis gemaakt die de schoonheid van de Atacama-woestijn laat zien. Eerst langs de woeste kust van Noord-Chili, vervolgens door de desolate woestijn met zijn zand, spierwitte zoutvlaktes en verlaten spooksteden. Einddoel: de Altiplano, de hoogvlakte van het Andes gebergte, met z'n spectaculaire, kleurrijke vulkaanlandschappen. Oog in oog met bijzondere mensen en dieren die in deze nietsontziende wereld proberen te overleven.

De presentatie wordt gegeven in ontmoetingscentrum T&O Kogendijk 42a in Bergen. Aanvang 20.00 uur. Toegang € 5,-. Zaal open vanaf 19.30 uur. Voor meer informatie 072 5812484.

Meer berichten