Expositie Ton Paauw in Schoorlse Duinen

SCHOORL - In Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer is in december 2019 en januari 2020 in de Zeedennenzaal de expositie 'Kunst van het vinden' van Ton Paauw te zien.

Daar waar natuur en mens samenkomen, op de scheidslijn van de elementen, daar waar de zee alles aanspoelt en de natuur weer teruggeeft, daar is waar kunstenaar Ton Paauw zijn inspiratie vindt. Zwerfstenen, drijfhout, maar ook scherven, keien en andere vondsten. Hij laat zich verrassen door wat hij tegenkomt en wat hij vindt inspireert hem tot het maken van beelden en objecten. Het werk is het resultaat van het bijeenbrengen van verzamelingen, die begonnen is met kijken. Ton Paauw: "Kijken is voor mij heel belangrijk, daar begint het vinden. Alles wat uitzonderlijk is raap ik op. Het proces van kijken, vinden en verzamelen roept bij mij een aards gevoel, een oergevoel op, dat vind ik inspirerend. De objecten die ik maak dragen dit oerprincipe in zich. Hierin komt alles bij elkaar in een nieuwe vorm met een eigen betekenis."

De expositie 'Kunst van het vinden' omvat verschillende series waarin de veelzijdigheid van het werk te zien is. Zo is er de serie 'oergereedschap', de objecten in deze serie kenmerken zich door hun oervorm, eenvoud en puurheid. In de serie 'mensfiguren' hebben houten mensfiguren ieder een eigen karakter. De serie 'orde in wanorde' toont rangschikkingen en stapelingen van stenen en scherven. De serie 'buitenbeentjes' vormt een eigen categorie van losse objecten waarin Ton Paauw zich van zijn originele en ludieke kant laat zien.

Buitencentrum Schoorlse Duinen is elke dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Betaald parkeren tussen 10.00-19.00 uur. Het centrum ligt aan de Oorsprongweg 1 in Schoorl, net buiten het centrum.

Marsha Bakker
Meer berichten