Pepernoten bakken in 3 eenvoudige stappen

Algemeen
Veel leuker om zelf pepernoten te maken
Veel leuker om zelf pepernoten te maken Foto: Pixabay Stock

ALGEMEEN - Je kunt natuurlijk kruidnoten in de winkel kopen, maar veel leuker is het om ze zelf te maken! Dit heb je nodig: 50 gram ongezouten roomboter, 125 gram donkere basterdsuiker, 2 eetlepels speculaaskruiden, 250 gram zelfrijzend bakmeel, ½ theelepel zout en 4 eetlepels halfvolle melk.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe voor soepel deeg.

Stap 2

Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukjes tot een balletjes. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.

Stap 3

Bak ze in de oven in ca. 15 min. gaar en lichtbruin. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Variatietip:

Drie versiertips -->

1. Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met witte eetbare chocoladevormpjes.

2. Bestrijk pepernoten met poedersuikerglazuur (zelf maken door poedersuiker en limonadesiroop te mengen) en versier met eetbare suikerhartjes.

3. Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met regenboogfantasie.

Je kunt de pepernoten 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten trommel.

Zelf pepernoten bakken