Lamoraal van Egmont op het concourspodium van het muziekcentrum Enschede.
Lamoraal van Egmont op het concourspodium van het muziekcentrum Enschede. ((Foto: Lamoraal van Egmont).)

Lamoraal van Egmont scoort op concours

EGMOND AAN ZEE - Muziekvereniging Lamoraal van Egmont heeft afgelopen zaterdag op het muziekconcours in Enschede een prima prestatie geleverd. Het orkest o.l.v. dirigent Michael de Graaf speelde op het concours naast een inspeel werk nog drie werken rondom het thema oorlog en vrede in de vorm van een miniconcert. De uitvoering van Lamoraal van Egmont werd door de jury beoordeeld met 83,3 punten en dat leverde het predicaat op van een eerste prijs.

De succesvolle deelname aan het concours volgde op een intensieve voorbereidingsperiode die al voor de zomer was begonnen. Onderdeel van deze voorbereiding was een studieweekend, eind september, dat werd gehouden in Ursem, waarbij ook de componist Lou Fijten van het werk "Fychana" aanwezig was om aanwijzingen te geven over de details van deze compositie. Eveneens tot de voorbereiding behoorde een try-out concert dat werd gegeven op 3 november in Zwaag, waarbij al diverse positieve reacties waren te horen.

Daarnaast was ook een logistiek uitdaging om het gezelschap van muzikanten en instrumentarium op één dag heen en weer van Egmond naar Enschede te krijgen. Lamoraal van Egmont kan terugkijken op een succesvolle concoursdeelname.

Ruud de Waard, Yvette van der Does,
Meer berichten