V.l.n.r. Bestuurslid K10D Pim van Leeuwen, project Coördinator K10D Charda Jansen, bestuurslid K10D Hans van Oostrum, penningmeester Ruïnekerk Ruud Holstvoogd, bestuurslid Ruïnekerk Gré Boorsma, voorzitter Ruïnekerk Tineke de Lange, bestuurslid Ruïnekerk Erna Spaandonk en Fanny Schuijt uitgever van Palet en Atelier magazine.
V.l.n.r. Bestuurslid K10D Pim van Leeuwen, project Coördinator K10D Charda Jansen, bestuurslid K10D Hans van Oostrum, penningmeester Ruïnekerk Ruud Holstvoogd, bestuurslid Ruïnekerk Gré Boorsma, voorzitter Ruïnekerk Tineke de Lange, bestuurslid Ruïnekerk Erna Spaandonk en Fanny Schuijt uitgever van Palet en Atelier magazine. (Foto: aangeleverd)

K10D haalt 2000 euroop voor Ruïnekerk

BERGEN - Dit jaar heeft de K10D zich met twee van haar projecten ingezet voor (het onderhoud van) de Ruïnekerk in Bergen. Door het organiseren van de Battle en het kinderkunstproject is er 2000 euro opgehaald voor het onderhoud van de geliefde kerk.

"De basisschoolleerlingen van Bergen van de groepen 5, 6 of 7 hebben zich dit jaar weer vol overgave gestort op eigen kunstwerken", vertelt woordvoerder Xander Gieling. "In gastlessen, die door 'grote' kunstenaars werden gegeven zijn de kinderen op een speelse en spannende manier in aanraking gekomen met moderne kunst en hebben zij hun eigen creativiteit op het doek vastgelegd". Alle kunstwerken zijn vastgelegd in een echte veilingcatalogus. De kinderkunstwerken werden tijdens de K10D in vele etalages in het dorp tentoongesteld. Begin november vond de veiling van de kinderkunst plaats in de Ruïnekerk o.l.v. veilingmeester Bernard van Welsenes. Met de opbrengst van deze veiling steunen de kinderen en K10D de Ruïnekerk.

Battle

Vorige maand verzorgde de K10D samen met Uitgeverij Arti- Palet magazine én Atelier magazine de schildersbattle bij de Ruïnekerk. Tien kunstenaars kregen twee uur de tijd om een werk te creëren. Gieling: "Juist omdat we kunstenaars zelden aan het werk zien was dit dé manier om live naar hun technieken te kijken. Bezoekers van de K10D kregen zo de gelegenheid om rondom het centrale punt, de Ruïnekerk, meekijken met de werkflow van de kunstenaars. Ieder in z'n eigen stijl. Wel is ervoor gekozen een verplicht thema te gebruiken, en dat is dit jaar natuurlijk: LUST, wat een prachtige variatie aan werken opleverden. De schilderijen werden na de battle tentoongesteld in het Paviljoen van de K10D en vervolgens aan de hoogste bieder verkocht. 

Yvette van der Does
Meer berichten