Sint heeft zijn intrek weer genomen in het Sinterklaashuis in Schoorl.
Sint heeft zijn intrek weer genomen in het Sinterklaashuis in Schoorl. ((Foto: aangeleverd))

Neem een kijkje in het Sinerklaashuis in Schoorl

SCHOORL - Speurpiet is dit jaar ook weer druk op zoek gegaan naar een fijne plek voor alle Pieten en de Sint. Hij heeft samen met Sinterklaas weer gekozen voor Dopersduin in Schoorl. Zij zijn daar de afgelopen drie jaar met open armen ontvangen.

Uiteraard willen de Pieten weer heel graag een kijkje achter de schermen geven van het dagelijks leven in het Sinterklaashuis. Dus nemen ze je graag mee door het huis waar ze vol trots hun eigen bedje laten zien, de Inpakcentrale, en (stiekem) in de slaapkamer van Sinterklaas gluren. Maar dat kan alleen als de Sint niet in zijn bed ligt natuurlijk.

Hulp

De Pieten zullen waarschijnlijk wel hulp vragen aan de kinderen: er moeten namelijk nog duizenden pakjes ingepakt worden, en pepernoten gebakken (alleen zaterdag en zondag) en taaipopjes versierd. Om te laten zien dat er in Nederland ook heel veel goede hulppieten zijn kunnen de kinderen een Pietendiploma halen. Dan is Sinterklaas ook in de toekomst verzekerd van een heleboel fantastische Pieten!

Tekening

De Sint zelf is er altijd op woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdag en zondag. Hij zit dan de hele tijd klaar om met de kinderen te praten en te zingen en hun tekening in ontvangst te nemen. (en ouders: Sinterklaas weet ook nog precies hoe jullie vroeger waren, dus wees ook nu zo braaf mogelijk!)

Nieuwsgierig? Het Sinterklaashuis is geopend tot en met woensdag 4 december. De tijden zijn van 11.00 uur tot 16.30 uur. Entree is € 3,50. Parkeren kan op het parkeerterrein van Dopersduin en bij het bezoekerscentrum Het Zandspoor, borden wijzen verder de weg.

Meer berichten